Naast golfbaan ook recreatieplas in natuurpark bij Venlo

Print
Naast golfbaan ook recreatieplas in natuurpark bij Venlo

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld / Noord-Limburg - Het nieuwe natuurpark Zaarderheiken krijgt behalve een golfbaan ook een recreatieplas met zandstrand.

Dat blijkt uit het bestemmingsplan dat de aanleg van het circa 100 hectare grote recreatiegebied in de buurt van het voormalig Floriadeterrein mogelijk maakt.

Natuurpaviljoen
Bedoeling is in het gebied een vijver uit te graven en daarnaast een ‘natuurpaviljoen’ te bouwen. Daarin moeten kleinschalige horeca, detailhandel en een toeristisch informatiepunt komen. Ook is het plan fietsen en andere voer- en vaartuigen te verhuren.

Bij de 18 holes tellende golfbaan, die zo’n 75 hectare in beslag neemt, komt een clubhuis. Dat komt op de plaats van de huidige bijgebouwen van de Annahoeve aan de Heierkerkweg. Aangrenzend komt een oefenterrein voor golfers. De stichting Heyerhoven gaat de nieuwe baan exploiteren.

Het is in het gebied ook de bedoeling de Mierbeek een slingerende vorm te geven, heidegebied en stuifduinen aan te leggen en houtwallen aan te planten. Bedoeling is het bestemmingsplan komende zomer voor te leggen aan de Venlose gemeenteraad.

Bezwaren
Uit een begeleidende brief bij het bestemmingsplan blijkt dat diverse golfclubs uit de omgeving nog steeds bezwaren hebben tegen de komst van een extra golfbaan in de regio. Al in 2012 lieten De Golfhorst in America en De Peelse Golf in Sevenum weten dat er in het gebied geen behoefte is aan een extra golfvoorziening.

Volgens ontwikkelaar van het park Greenport Venlo hebben omliggende golfclubs aangekondigd tot aan hoogste bestuursrechter Raad van State tegen golfbaan Zaarderheiken te procederen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen