Feyenoord en VVV naar kleedkamers; stroom valt uit in De Kuip

Print

Afbeelding: ANP Pro Shots

In de tweede minuut van de wedstrijd Feyenoord – VVV zijn de lichtmasten van het uit 1937 daterende stadion uitgevallen. Arbiter Bas Nijhuis heeft beide ploegen de kleedkamer in gedirigeerd.

 Er wordt koortsachtig gewerkt aan een oplossing terwijl de avond valt in Rotterdam. Daarvoor heeft de stadionclub slechts een half uur de tijd volgens de KNVB-regels. Haalt Feyenoord dit niet, dan moet Nijhuis de wedstrijd afblazen.

De supporters van Feyenoord hadden voor de aftrap met spandoeken juist duidelijk gemaakt dat ze dolgraag in De Kuip willen blijven. Het stadion, geopend in 1937, is verouderd en de clubleiding wil graag naar een nieuw stadion toe. De toekomstige thuishaven van Feyenoord moet verrijzen op de oever van de Maas, vlakbij De Kuip. Al jarenlang wordt gediscussieerd over het project, genaamd Feyenoord City. Heel wat fans van de Rotterdamse club willen helemaal geen nieuw stadion en grepen de thuiswedstrijd tegen VVV aan om hun liefde voor De Kuip te tonen. 'SOS, Save Our Stadion', stond op een van de doeken.