Lichten niet op tijd weer aan: wedstrijd Feyenoord - VVV definitief gestaakt

Print
Lichten niet op tijd weer aan: wedstrijd Feyenoord - VVV definitief gestaakt

Afbeelding: ANP Pro Shots

Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft de eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en VVV zondagavond definitief gestaakt.

Na slechts één minuut spelen vielen de lichten in De Kuip uit, waarna de arbiter de spelers terug naar de kleedkamers dirigeerde.

Regels
Volgens de regels van de KNVB moet er in een dergelijk geval binnen een half uur weer gevoetbald worden. Omdat na een half uur de lichtmasten nog steeds niet werkten, zag Nijhuis zich genoodzaakt om de wedstrijd helemaal af te blazen. "Het duurt langer dan normaal en dus moeten we de wedstrijd staken, hoe vervelend het ook is'', zei Nijhuis. "Het is een avondwedstrijd, je ziet hoe snel het donker wordt. Het probleem is niet gevonden.''

Het bericht dat de wedstrijd niet meer verder gaat, leidde in het stadion tot gefluit van de fans. Onduidelijk is wanneer het competitieduel wordt gespeeld. "Dat is aan de mensen die over veiligheid gaan", aldus Nijhuis. Maandag wordt daarover overlegd.

De spelers van Feyenoord kwamen even terug naar het veld om de fans te bedanken. Via een boodschap op de grote schermen in De Kuip werd de fans opgeroepen het stadion rustig te verlaten. 'Don't take me home!', zongen de trouwe aanhangers die toch nog even blijven zitten. Het meeste publiek verliet het stadion om richting huis te gaan. De massale uitloop leidde wel tot de nodige chaotische taferelen rond het stadion. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu