KNVB: maandag overleg over Feyenoord - VVV

Print
KNVB: maandag overleg over Feyenoord - VVV

Afbeelding: ANP

De KNVB gaat maandag in samenspraak met Feyenoord, VVV-Venlo en de gemeente Rotterdam op zoek naar een nieuwe datum voor de competitiewedstrijd tussen beide clubs.

Het duel werd zondag in De Kuip al na amper 1 minuut spelen stilgelegd, omdat de lichtmasten in De Kuip uitvielen. Omdat het probleem niet snel te verhelpen bleek, besloot scheidsrechter Bas Nijhuis na ruim een half uur wachten de wedstrijd te staken.

Overleg
"Maandagochtend volgt zo snel mogelijk overleg tussen KNVB en de directies van beide clubs'', meldt een woordvoerder van de KNVB. "We willen de wedstrijd natuurlijk zo snel mogelijk inhalen.'' Met een Europese week voor de boeg, met wedstrijden in de Champions League en Europa League, wordt dat nog lastig zat. "We zijn gebonden aan restricties vanuit de internationale bonden. Op de tijdstippen van Europese wedstrijden mag niet gevoetbald worden. We moeten ook rekening houden met supporters die weer massaal naar het stadion moeten kunnen komen.''

Aanklager
Zoals gebruikelijk bij een gestaakte wedstrijd wordt deze zaak voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal. Hij beslist niet alleen of een van de betrokken partijen blaam treft, maar ook of de wedstrijd weer bij de eerste seconde begint of verder gaat bij het moment van stilleggen. De KNVB benadrukt dat maandagavond in ieder geval geen optie is, omdat dit op zo'n korte termijn niet te regelen valt. Dinsdag en woensdag zijn wedstrijden in de Champions League, donderdag in de Europa League.

Feyenoord speelt volgende week zondag in Almelo tegen Heracles. Daarna breekt de volgende interlandperiode aan.