Bedenker Michel Huisman blij: ‘Heerlense Worstenhemel komt er’

Print
Bedenker Michel Huisman blij: ‘Heerlense Worstenhemel komt er’

Het ontwerp van de muziekkiosk, zoals Michel Huisman dit twee jaar geleden al tekende. Afbeelding: DL

Heerlen / Hoensbroek - Voor buitenpodium De Worstenhemel in Heerlen zijn de laatste plooien glad gestreken. Bedenker Michel Huisman: "Het gaat door!"

In een overleg heeft Centrumwethouder Peter van Zutphen (SP) afgelopen vrijdag groen licht gegeven voor een podium op het dak van de Smulbar op de Bongerd, zegt Huisman. Een topambtenaar gaat de vergunningen aanvragen.

Goed idee
Van Zutphens voorganger Barry Braeken (PvdA) had ook al eens groen licht gegeven, waarna het plan alsnog werd afgeschoten, op advies van ambtenaren. Huisman: "Het komt mij voor dat dezelfde krachten die eerst zeiden dat het niet kon, nu gaan zorgen dat het wél kan. Mooi! Wij willen geloven in een maakbare wereld. Kijken of een goed idee wel kan worden uitgevoerd, is de manier om Heerlen vooruit te helpen.”

Optreden
De Worstenhemel is bedoeld als podium voor optredens, talkshows en speakers corner. De poging om het plan nieuw leven in te blazen werd in gang gezet door de SP, nadat ondernemer Jeroen Arons had gevraagd er nog eens naar te kijken. De provincie stelde onverwachts 50.000 euro beschikbaar, al was de begroting eerder al rond.

Vastgoedmagnaat Jos van de Mortel is tegen, omdat het TK Maxx minder zichtbaar zou maken. Hij verwijst naar een enquête op Facebook, waarin 68 procent van bijna 400 deelnemers tegen zou zijn. "Voor de duidelijkheid: ik zit niet achter die pagina.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen