Hamilton wil ‘op z'n minst in de buurt komen’ van records Schumacher

Print
Hamilton wil ‘op z'n minst in de buurt komen’ van records Schumacher

Lewis Hamilton Afbeelding: AD/Getty Images

Lewis Hamilton staat sinds een week op vijf wereldtitels en daarmee op gelijke hoogte met de Formule 1-legende Juan Manuel Fangio. Slechts één coureur haalde ooit meer wereldtitels en dat record van Michael Schumacher met zeven titels is een doel voor Hamilton. "Ik wil op z'n minst in de buurt komen."

Het is niet het enige record waar Hamilton op gaat jagen. Met 71 overwinningen en 132 podiumplekken heeft hij de Duitser (91 overwinningen en 155 podiumplekken) in het vizier. De 33-jarige Hamilton heeft nog een contract voor twee jaar bij Mercedes en het is niet uitgesloten dat de Brit na 2020 nog door gaat in de Formule 1. Een record heeft Hamilton in ieder geval gebroken: niemand heeft zoveel polepositions als de Mercedes-coureur, 81. Schumacher heeft er 68.

Geluk
"Ik heb enorm veel geluk dat ik nu in deze positie zit. Dat beschouw ik niet als vanzelfsprekend. Of ik de kans heb om meer te winnen? Ik ga er in ieder geval alles aan doen”, vertelt Hamilton aan Motorsport. "De 91 overwinningen van Schumacher... Dat zijn enorm veel overwinningen. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik ben hier nog een paar jaar, dus ik hoop op z'n minst dat ik in de buurt kom.”

Vereerd
Hamilton zegt dat hij zichzelf nooit als allerbeste coureur aller tijden zal willen beschouwen, maar de Brit zegt wel vereerd te zijn om in de nabijheid van de legendes Schumacher en Fangio te zijn. "Michael heeft nog steeds een enorme voorsprong, dus je kan zeggen dat hij de GOAT, greatest of all time, is. Fangio is de godfather van de Formule 1 en dat zal hij altijd blijven uit het rijdersperspectief. Wat hij heeft gepresteerd in een tijd dat de sport enorm gevaarlijk was. Ik heb enorm veel respect voor hem. Als ik vandaag stop dan zal mijn naam daar altijd bij staan. Ik voel mij vereerd.”