KNVB vraagt UEFA om toestemming deze week in te halen

Print
KNVB vraagt UEFA om toestemming deze week in te halen

Afbeelding: ANP Pro Shots

Feyenoord tegen VVV zal in geen geval maandagavond al worden overgespeeld. De KNVB en beide clubs ondernemen wel pogingen om dinsdag of woensdag opnieuw te laten aftrappen in de Kuip.

De eerste vereiste is dat Feyenoord de problemen met het licht definitief heeft verholpen, iets dat de Rotterdammers zondagavond nog niet konden garanderen. Bij de UEFA is toestemming gevraagd om tegen de regels in toch op avonden dat er Champions League en Europa League is te mogen voetballen. Dat mag normaliter alleen als het duel voor de Europese krachtmetingen is afgelopen. In dat geval moeten Feyenoord en VVV al om 16.00 uur aftrappen, omdat er in de Champions League sinds dit seizoen ook duels om 19.00 aftrappen.

Rekening
"Maar we houden uiteraard rekening met de supporters”, zegt een woordvoerder van de KNVB. Daarom hoopt de bond toestemming te krijgen van de UEFA om een uitzondering op de regel te zijn. Donderdagavond is alweer uitgesloten, want VVV speelt zaterdag alweer tegen Fortuna Sittard. De KNVB gaat maandag verder overleggen met de directies van Feyenoord en VVV, waarbij het uitgangspunt blijft om zo snel mogelijk in te halen. De aanklager betaald voetbal zal vandaag normaliter beslissen dat het duel van zondag ongeldig moet worden verklaard. Dat betekent overspelen in plaats van uitspelen. Normaliter moet dat wel met dezelfde spelers. Als een trainer vooraf wil wisselen, moet er een doktersverklaring worden overlegd.

Lees ook: 'Nog nooit meegemaakt': VVV na amper een minuut alweer naar huis