Sittard-Geleen biedt zalencentrum De Hanenhof te koop aan

Print
Sittard-Geleen biedt zalencentrum De Hanenhof te koop aan

Afbeelding: Google Streetview

Zuid-Limburg - De gemeente Sittard-Geleen heeft De Hanenhof te koop aangeboden aan de uitbater.

Jean Verkuijlen, die het complex sinds maart dit jaar exploiteert, staat daar niet afwijzend tegenover maar vindt het nog te vroeg nu een beslissing te nemen. "Eerst moeten we nog de nodige research doen, de beschikking krijgen over alle benodigde informatie” zegt Verkuijlen.

Geluidlek
Hij doelt op onder meer de technische staat van het complex. Dat hier fors in geïnvesteerd moet worden, staat al jaren vast. Zo wordt de programmering van met name muziekevenementen beperkt door een geluidlek van de grote zaal naar de gang en de appartementen daarboven, het gevolg van een nooit geïsoleerde sluis tussen twee deuren. Ook de toiletgroepen en de kleedkamers van de grote zaal zijn aan renovatie toe. Voor met name de laatste faciliteit is dat volgens Verkuijlen hard nodig.

Begroting
Wie dat allemaal gaat betalen, is nog onduidelijk. De gemeente heeft er in 2016 900.000 euro voor gereserveerd en dat bedrag blijft in de begroting van Sittard-Geleen staan. Wethouder Pieter Meekels kreeg donderdag in een vergadering over de begroting voor 2019 vragen vanuit het CDA over de voortgang van de beloofde verbeteringen. Meekels zei te wachten op signalen van de exploitant over hoe die met De Hanenhof verder wil gaan. "Hij heeft de mogelijkheid de Hanenhof te verwerven. De vraag die hij moet beantwoorden is hoe de middelen in dat kader kunnen worden ingezet”, antwoordde Meekels. Concreet komt dit erop neer dat de exploitant moet aangeven of de gemeente het complex eerst opknapt en dan verkoopt of tegen een lager bedrag een deal sluit, waarna Verkuijlen de renovatie zelf uitvoert.

Verkuijlen zegt dat de bedrijfsvoering goed op gang bekomt maar renovatie nodig is om alle kansen die er in deze markt liggen te kunnen benutten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen