VV Born blijft strijden voor nieuw kunstgras

Print
VV Born blijft strijden voor nieuw kunstgras

Afbeelding: iStock

Born / Zuid-Limburg - De financiële nood in Sittard-Geleen dreigt organisaties hard te raken. Zoals VV Born, die knokt voor nieuw kunstgras. De club wil er andere verbeteringen voor laten schieten.

'Een jaar heeft de gemeente niets gedaan en hier zijn wij de dupe van,' schrijft John Janssen in een tweede brandbrief aan alle raadsfracties in Sittard-Geleen. De voorzitter van VV Born bedoelt dat het college dit jaar niet is nagegaan of de accommodatie van de voetbalclub duurzaam is, zoals de raad heeft bepaald.

Janssens herinnert er nogmaals aan dat VV Born met een groeiend aantal leden en teams duurzaam is en de grootste vereniging van stadsdeel 1. Wachten op een fusie met HBC’9 in Buchten is voor de club geen optie. Ze noemt de accommodatie met drie verlichte velden aan de Hennekuilstraat het complex van de toekomst. Intussen kan wat Janssens betreft de discussie over het doorzetten van Het Anker gevoerd worden.

Realiteitszin
Hoewel helder is waar de club in deze discussie staat, blijkt het bestuur niet geheel gespeend van realiteitszin. De gemeente Sittard-Geleen moet 11 miljoen bezuinigen en de zoektocht naar dekkingsmiddelen strijkt meer organisaties fors tegen de haren in, te beginnen met muziekinstituut Artamuse dat helemaal om dreigt te vallen nu de stad daar ruim 1 miljoen euro op wil bezuinigen. Bij VV Born gaat het om een eenmalige investering van 4,5 ton in kunstgras, opgenomen in de begroting voor dit jaar en geschrapt in die voor 2019. Geen afstel, stellen B en W, maar een pas op de plaats om onderzoek te doen. Een klassieke strategie om budgettair ruimte te creëren in tijden van geldnood.

Balustrades
VV Born laat zich er niet door ontmoedigen. Janssens doet namens zijn bestuur een tegenzet en oppert enkel de grasmat te vervangen en extra’s als asfalt eromheen en nieuwe balustrades en licht weg te laten. ‘Dat scheelt al gauw 75.000 euro’, schrijft hij in een nieuw verzoek aan alle fracties de concept-begroting te amenderen. Ook de gereserveerde 120 mille voor groot onderhoud van het complex in 2022 kan hier wat hem betreft bij worden betrokken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen