Debat over toekomst van de Enci-groeve

Print
Debat over toekomst van de Enci-groeve

Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren - In Bistro Hoffmanni in de Enci-groeve wordt zaterdag 17 november een stadsronde gehouden over de toekomst van de groeve en de dilemma’s in het zogenaamde Plan van Tranformatie.

Leden van de Maastrichtse gemeenteraad gaan in debat met andere betrokken partijen zoals Natuurmonumenten, de Stichting Ontwikkelingsmaatschappij Enci-gebied (SOME), omwonenden en de Stichting BOEi, de beheerder van de AINSI. Ook de leden van Provinciale Staten zijn uitgenodigd.

Zwemplas
De stadsronde komt er op aandringen van de oppositiefracties in de Maastrichtse gemeenteraad. Die zijn er niet over te spreken dat Natuurmonumenten de zwemplas heeft opgehoogd tot een ondiep zwemgebied voor gezinnen met jonge kinderen.

Op die manier kan de veiligheid beter worden gegarandeerd en een massale toeloop worden voorkomen. Maar volgens de oppositie druist dat in tegen eerdere afspraken die gemaakt zijn over de herinrichting van de groeve. De stadsronde duurt van 9.00 tot 12.00 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen