Aartsbisschop uit Rome gaat voor in Roermondse Heilig Hartkerk

Print
Aartsbisschop uit Rome gaat voor in Roermondse Heilig Hartkerk

Afbeelding: Cord Beckmann

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - Mgr. Octavio Ruiz Arenas, aartsbisschop uit Colombia en al 25 jaar werkzaam in het Vaticaan, waarvan de afgelopen elf jaar als secretaris van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie en lid van de Congregatie voor de bisschoppen, was de afgelopen dagen in Limburg.

Hij bezocht een aantal parochies en priesters van het bisdom Roermond. Zo was Ruiz Arenas onder meer te gast bij pastoor Wilson Varela en diaken Cesar Cortes van de federatie van parochies Roermond Noord-Oost. Ter afsluiting van zijn bezoek diende hij zondag 4 november, samen met administrator Mgr. Schnackers van het Bisdom Roermond, het Sacrament van het Vormsel toe aan een tiental kinderen tijdens de H. Mis in de Heilig Hartkerk in de Roermondse wijk ’t Veld.

De aanleiding van zijn bezoek was een ontmoeting met de familie van de Limburgse Montfortaan en missiebisschop, wijlen Mgr. Frans Bruls, die van 1939 tot 1969 bisschop was in Colombia. Mgr. Frans Bruls uit Hulsberg was missionaris in Colombia en werd de eerste bisschop van het bisdom Villavicencio-Colombia, het bisdom waar Mgr. Octavio Ruiz Arenas op zijn beurt de vierde bisschop en de eerste aartsbisschop van werd.

Allerzielen
Ter gelegenheid van Allerzielen bracht Ruiz Arenas een bezoek aan het graf van Mgr. Frans Bruls in Schimmert en ontmoette hij een aantal familieleden. “Hij was heel dankbaar voor het missiewerk dat Mgr. Bruls in Colombia heeft verricht, alsook voor het feit dat er nu in het bisdom Roermond priesters werkzaam zijn afkomstig uit Colombia, het land waar de Limburgse bisschop veel goed werk heeft verricht”, aldus de in Colombia geboren Wilson Varela.

Tijdens zijn bezoek aan Limburg ontmoette de aartsbisschop verder onder anderen de nuntius van de paus in Nederland, Mgr. Aldo Cavalli, Tweede Kamerlid Martijn van Helvert, bisschop-elect mgr. Harrie Smeets, de emeritus-bisschop Mgr. Frans Wiertz, deken Rob Merkx van Roermond en deken John Dautzenberg van Maastricht. Ook bracht de afgevaardigde uit Rome een bezoek aan de zusters Birgittinessen in Weert, die dit jaar 175 jaar in Limburg zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen