Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Zelfgemaakte ‘wilde ballen’ met pastinaaksaus

Bon appetit

Wildgehakt is moeilijk verkrijgbaar, dus gaat de verslaggever zelf aan de slag. Afbeelding: Johan van de Beek

We wilden van wildgehakt een lekker balletje draaien. Maar wildgehakt is niet overal verkrijgbaar. Dus maakten we het zelf. Dit is een feestelijk herfstgerechtje met een hoog troostvoedselgehalte.

Een tijdje geleden kwam ik in het kooktijdschrift Delicious een leuk recept tegen met in de hoofdrol ballen gedraaid van wildgehakt. Mooi bruin sausje erbij en wat fluffy puree gemaakt van aardappelen en pastinaak. Klaar. Niet erg ingewikkeld, in het seizoen en ook nog een beetje troostvoedsel. Beter kon niet voor een guur avondje. Dus ging ik op zoek naar wildgehakt. Bij twee grote supermarkten waar ik kom, hadden ze het niet. Ik belde de klantenservice. Nee, ze hadden geen wildgehakt en zouden ...