Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Groene Ster hard uit roes ontwaakt

Groene Ster hard uit roes ontwaakt

Afbeelding: Stockfoto Ingimage

Heerlen / Hoensbroek - Na een hectische week, waarin Groene Ster in de beker op dappere wijze sc Heerenveen partij gaf, kende Unitas geen genade: 0-4.

Hoe moeilijk is het om uit de roes van zo’n week te komen en het vizier weer op de competitie te richten? Groene Ster-trainer Maurice Verbunt was daar vooraf duidelijk over. „Je ziet toch nog dagenlang zaken over het bekerduel in de media verschijnen. Daar zijn spelers heel gevoelig voor. Ik gaf in de bespreking aan dat dit hoofdstuk nu écht voorbij is en dat we ons nu richten op koploper Unitas.”

Andere ambiance
In een ietwat andere ambiance dan tegen Heerenveen (maar met de spandoeken met het opschrift ‘Cupfighters, since day one’ nog aan het hek) waren de ploegen lange tijd gelijkwaardig. Ze wisten dat uit dit duel wel eens de periodekampioen zou kunnen komen. Unitas nam halverwege de eerste helft de touwtjes in handen en kreeg hulp uit onverwachte hoek. Dylan Zwartjes speelde te zacht terug op zijn doelman en dat had de snelle Daniël Alexander Walu gezien. Keurig omspeelde hij keeper Tim van Renselaar: 0-1. Diezelfde Zwartjes voorkwam even later de tweede treffer door een inzet van de doellijn te halen.

Herboren thuisploeg
Groene Ster moest uit een ander vaatje tappen en dat deed het na rust. Een herboren thuisploeg zette Unitas met de rug tegen de muur. Cem Unal verzuimde echter de gelijkmaker te produceren. De stormloop hield Groene Ster lang vol, maar het offensief nam geleidelijk aan in kracht af. En daar was weer het effectieve Unitas. In elf minuten tijd tilde Pascal van Delden met een loepzuivere hattrick de score naar een geflatteerde 0-4, waardoor de periodetitel voor de gasten een feit was.

Geen eretreffer
Zelfs een eretreffer was de gastheren niet gegund. Chefrino Eind schoot twee keer hard in, maar goalie Ruud Verberk was op zijn post. Volgens Maikel van Kesteren heeft het bekerduel wel degelijk zijn tol geëist. „Die wedstrijd heeft veel energie gekost, want we zijn diep moeten gaan. Deze middag zijn we voor het eerst deze competitie door de mand gevallen. Onze zwakheden kwamen aan het licht. De nederlaag was onnodig, want ik vond Unitas niet de beste ploeg die we tot dusver zijn tegengekomen. We gaan de komende week de draad weer oppakken”, aldus de aanvoerder van Groene Ster.