Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Valse start voor jonge coach bij RKHBS

Valse start voor jonge coach bij RKHBS

Mike Bisschops had zich de start van zijn trainerscarrière anders voorgesteld. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek - RKBHS staat na zeven wedstrijden onverwacht bijna onderaan. Op bezoek bij Kakertse Boys lonkte de tweede zege van het seizoen, maar vlak voor tijd ging het mis.

In de dug-out van RKHBS bleef na het gelijkspel tegen Kakertse Boys één man zitten. Geen teleurgestelde speler, maar trainer Mike Bisschops. De pas 28-jarige oefenmeester zat onderuitgezakt voor zich uit te kijken en in zichzelf te vloeken.

Voor het grijpen
De tweede overwinning van het seizoen lag voor het grijpen. Totdat een vrije trap in de slotfase, genomen rond de middenlijn, niet goed door doelman Erik Amkreutz werd ingeschat. De bal glipte door zijn handschoenen en belandde in het doel: 3-3. „Het zit allemaal nog niet mee”, analyseerde Bisschops de twee verloren punten. Na een stage bij de Roda -jeugd en een periode bij FC Hoensbroek, staat de jonge coach nu voor het eerst op eigen benen voor een eerste elftal. De start van zijn trainersloopbaan bij RKHBS laat te wensen over. „De dosis geluk is op dit moment ver te zoeken. We krijgen zelf kans op kans, maar het is steeds net niet. Dat is het verhaal van het seizoen tot nu toe.”

Harde leerschool
De vierde klasse is een harde leerschool voor Bisschops. Zijn ploeg staat veel te laag voor de kwaliteit die ze heeft, maar de trainer weet als geen ander dat je daar aan het eind van het seizoen niets voor koopt. Toch is amper voor te stellen dat RKHBS dit seizoen tegen degradatie gaat voetballen. De ommekeer gaat uiteindelijk wel komen. „Dat klinkt heel gek als je onderin staat, maar dadelijk gaat het wel meezitten en dan kun je gewoon meedoen voor een periodetitel. Als we nu niks zouden creëren, wist ik misschien niet wat te doen. Maar we horen absoluut hoger te staan.” Ondanks zijn relatief jonge leeftijd - hij heeft spelers in zijn selectie die ouder zijn - heeft Bisschops een duidelijk doel voor ogen. „Ik ben 28, ik gun mezelf de tijd hier en dan zien we wel waar het schip strandt. Maar de ambitie is er om hogerop te komen.”