Rechtszaak tegen vastgoedbaas Muermans van start

Print
Rechtszaak tegen vastgoedbaas Muermans van start

Afbeelding: Franco Gori/iStock

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - In de rechtbank in Roermond is maandag de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Harry Muermans van start gegaan. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen. Ook zou hij dubieuze afspraken gemaakt hebben rond vastgoedtransacties.

In een openingsverklaring meldde de Roermondse vastgoedbaas dat hij het ridicuul vindt dat hij nu - ruim dertien jaar na de vermeende strafbare feiten - nog moet voorkomen. Het Openbaar Ministerie heeft in zijn ogen de plank misgeslagen. "Ik heb geen zin om hier lang te zitten. Ik heb in 2008 twee verklaringen afgelegd en daar blijf ik bij.” De van valsheid in geschrifte en witwassen verdachte Muermans startte eerder schadeprocedures, maar toonde zich bereid die te laten vallen. "Ik wil verder met mijn leven."

Klimop
Voor zijn zaak zijn vijf dagen uitgetrokken. De zaak maakte deel uit van de grote vastgoedfraude Klimop. De zaak tegen tientallen andere verdachten zijn al jaren geleden afgehandeld.

Lees ook: Justitie wil vastgoedbaas Harry Muermans voor 1,3 miljoen plukken

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen