‘Les terwijl u op de trein wacht’ door Open Universiteit

Print
‘Les terwijl u op de trein wacht’ door Open Universiteit

Afbeelding: Jean Pierre Reijnen

Heerlen / Hoensbroek - Slimmer worden terwijl je op de trein wacht. De Open Universiteit (OU) is maandag begonnen met perroncolleges op tien grote Nederlandse stations.

Zeven weken lang worden er op LED-schermen op de stations filmpjes vertoond over populair-wetenschappelijke onderwerpen. De campagne is bedoeld om mensen te wijzen op de mogelijkheden om aan de OU te studeren.

Misverstanden
Volgens woordvoerder Marco Koolen bestaan er te veel misverstanden over de OU. "Vaak denken mensen dat we een soort Volksuniversiteit zijn. Dat is jammer en vervelend want we zijn een echte universiteit, maar gespecialiseerd in persoonlijk en flexibel online onderwijs.”

Met de perroncolleges wil de OU bij een breder publiek bekender worden als kennisinstituut. De korte filmpjes hebben onderwerpen als: ‘zijn opstanden altijd succesvol?’, ‘hebben slimme robots rechten?’, ‘hoe veilig is je gratis wifi-verbinding?’.

Vervolg
Eindhoven CS is het meest nabije station waar de filmpjes worden vertoond. Op Limburgse stations zijn ze niet te zien. Maar dat kan volgens de woordvoerder nog komen als de campagne een vervolg krijgt. Op 7 november om 16 uur geeft universitair docent Gjalt-Jorn Peters twee keer live een mini-college op Amsterdam CS over de vraag waarom bangmakerij niet ontmoedigend werkt als het om drugs gaat. Hij gaf daarover woensdag 31 oktober een lezing in Eindhoven. Naar aanleiding daarvan gaf hij ook een interview in De Limburger:

Lees ook: Drugsgevaar door angst: Wordt de sigaret de nieuwe cocaïne?

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen