Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Samenwonen zonder echte liefde

Samenwonen zonder echte liefde

Afbeelding: Stockfoto Ingimage

Maastricht / Itteren - In een wedstrijd zonder elke vorm van thuisvoordeel, schminkte Willem I intieme buur RKASV met 4-1 af.

Al voor het vijfde seizoen op rij delen Willem I en RKASV, door de gemeente aangestuurd, een sportcomplex. Ze bespelen hetzelfde hoofdveld, delen gebroederlijk de kantine-inkomsten en hebben een aaneengeschakelde bestuurskamer. Toch wil de echte liefdesvonk maar niet overslaan.

Volgens Tonnie Janssen, bestuurslid van Willem I, leefde aanvankelijk het gevoel dat de clubs binnen twee jaar zouden fuseren. "Sinds er echter bij RKASV een nieuw bestuur zit, is dat idee losgelaten en lijkt een fusie verder weg dan ooit.”

Drempels
Namens RKASV bevestigen Hans Habets en Birol Cakiroglu die lezing. "We ervaren toch duidelijke drempels. Willem I is een typische stadsclub, terwijl bij ons de binding met het dorp Amby centraal staat.”

Beide geledingen waren wel eensgezind over het belang van het onderlinge treffen. Dat duel staat hoog ingeschaald op ieders wensenlijst. Deze wedstrijd mag in geen geval verloren gaan.

RKASV, gekortwiekt door het vertrek van een half elftal en beland in een overlevingsjaar, startte moedig en kreeg door de snelle spits Nick van Laar tweemaal een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Toen een goal uitbleef, luidde uitgerekend RKASV-aanvoerder Roy Dreesen de ommekeer in. Hij haalde Dennis van Glabbeeck onderuit binnen het strafschopgebied. Freddy Remmers benutte de pingel 1-0.

Dreesen: "Triest dat dit gebeurt. Maar eigenlijk hebben we het als ploeg daarna ook laten afweten. We waren gewoon niet fel genoeg.”

Stamhoekje
Op mentaal vlak was Willem I de betere. Daarom mocht het aan de hand van uitblinker Nicky Koch afstevenen op een niet eens geflatteerde 4-1 zege. Koch: "We gaan dat nu even vieren in ons stamhoekje in de gezamenlijke kantine. Ik denk dat het bier in het deel van RKASV iets bitterder zal smaken dan bij ons.”

Van Koch mag die scheiding van kantinetafel en kleedkamer zo blijven. Van hem is in elk geval geen knieval om RKASV ten huwelijk te vragen te verwachten.