Opnieuw inbraakpoging bij jeugdhuis The Move

Print
Opnieuw inbraakpoging bij jeugdhuis The Move

Schade bij The Move na één van de drie inbraken in 2017. Afbeelding: The Move, Joep Alcander

Heerlen / Hoensbroek - Bij jeugdaccommodatie The Move aan de Varenbeukweg in de Heerlense wijk Nieuw Einde is in de nacht van zaterdag op zondag een inbraakpoging gedaan. Het is de vijfde inbraak of poging daartoe in The Move.

Medio vorig jaar werd het jeugdhonk van welzijnsorganisatie Alcander op het voetbalcomplex van NEC '92 in korte tijd drie keer het doelwit van inbrekers. Met de inbraakpoging van afgelopen weekend staat de teller op vijf.

Camera's gestolen
De CDA-fractie in de Heerlense gemeenteraad, die vorig jaar ook al aan de bel trok, heeft opnieuw raadsvragen gesteld over de inbraken. "Deze keer is het, in tegenstelling tot andere keren, de inbrekers niet gelukt", aldus CDA-fractievoorzitter Marco Peters. "De schade er niet minder om. De toegangsdeur is zwaar beschadigd. "Het CDA Heerlen hekelt de initiatiefloze houding van de gemeente en vraagt om concrete actie. Zo wacht de jeugdaccommodatie al bijna een jaar op de plaatsing van vervangende camera’s. De camera’s die er werden gehangen na aanleiding van een inbraak, werden bijna een jaar geleden gestolen."

Het CDA wil van de gemeente weten waarom er na een jaar nog geen nieuwe camera's hangen, hoeveel de totale schade bedraagt en wat de gemeente voor actie tegen de inbraken gaat ondernemen. 

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu