Buurtraad Limmel roept op tot protest tegen 'huizenmelkerij'

Print
Buurtraad Limmel roept op tot protest tegen 'huizenmelkerij'

Afbeelding: Buurtnetwerk Limmel

Maastricht / Itteren - Buurtnetwerk Limmel roept bewoners op dinsdagavond 6 november bij de vergadering van de gemeenteraad van Maastricht te protesteren tegen huizenmelkerij in de wijk. De gemeenteraad evalueert het ingevoerde beleid ten aanzien van woningsplitsing. De buurt wil dat legalisatie van splitsing wordt stopgezet.

Chris Meys, voorzitter van buurtnetwerk Limmel: "Ondanks het spreidingsbeleid voor studentenkamers dat de gemeente in 2016 heeft ingevoerd, komen er nog steeds studentenpanden bij in onze wijk. Dat komt doordat panden van voor de peildatum in mei 2013 alsnog worden gelegaliseerd. De gemeente moet dat stopzetten en die panden gaan toetsen aan het beleid."

Wijkbewoner Jack Ummels is met bewoners een spandoekactie begonnen. "Als buurt hebben we niets tegen studenten, maar het moet wel in balans zijn." En dat is niet het geval, aldus Ummels. "Deze wijk telt 2300 inwoners, waarvan 900 studenten. Dat moeten er niet meer worden. Het is genoeg zo."

De demonstranten komen dinsdagavond 6 november om 20.00 uur samen op het Mosae Forum, bij de ingang tot de raadzaal.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen