Duizenden handtekeningen voor groei Maastricht Aachen Airport

Print
Duizenden handtekeningen voor groei Maastricht Aachen Airport

Afbeelding: Stefan Koopmans

Maastricht-Airport - Mensen die Maastricht Aachen Airport (MAA) een warm hart toedragen, laten van zich horen. Woensdag bieden ze gedeputeerde Joost van den Akker een 3.873 maal ondertekende petitie aan, waarin ze hun steun aan de groei van het vliegveld benadrukken.

Het wordt volgens de ondertekenaars tijd dat bekend wordt hoeveel duizenden voorstanders het vliegveld heeft. "Enkele tientallen tegenstanders krijgt continue media-aandacht met onjuiste uitspraken en feiten waarbij het vliegveld wordt bekritiseerd en zwartgemaakt terwijl de overgrote meerderheid aan voorstanders nimmer worden gehoord."

Werkgelegenheid
Ze benaderukken het belang van het vliegveld voor de werkgelegenheid, als vertrekpunt voor vakanties en als logistiek knooppunt. Bovendien maakt het vliegveld de kans groter om internationale evenementen naar Limburg te halen, aldus de opstellers. Bij de ondertekenaars zitten mensen uit Bunde en Beek, maar ook uit Leeuwarden en Engeland.  

Woensdagavond is er over de groei van de luchthaven een werksessie in het gouvernement. Die bijeenkomst wordt georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Tegenstanders van de uitbreiding van MAA gaan die avond demonstreren op de brug naar het bestuurseiland van het provinciehuis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen