Eindelijk eerste overwinning van RKSVN

Print

Afbeelding: Rene Corten

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort - Grote opluchting in Neer. De club die enkele decennia geleden nog fier in de tweede klasse acteerde, is verlost van de hatelijke nul in de puntenkolom en dus ook van laatste plek in de laagste klasse. In de zevende ronde pakte de Neerse ploeg niet alleen de eerste punten, nee, zelfs de eerste overwinning. Tegen Sporting uit Swolgen (4-0) werd ook nog eens het aantal gescoorde doelpunten in één wedstrijd verdubbeld. Van drie naar zeven. Nu hoopt in de andere vijfde klasse alleen gemeentegenoot SVVH nog op zijn eerste punten.

De vrouwenploegen van vijfdeklasser GKC/RKHVC en zesdeklasser FC Maasgouw hielden knap de nul in de kolom verliezende partijtjes. Beide ploegen wonnen hun zesde wedstrijd op rij en gaan met schitterende cijfers aan de leiding in hun klassen. Allebei met de volle achttien punten en duizelingwekkende doelsaldo’s van resp. 30-2 en 28-3. In 5.3 bleef Linne na vijfde winst ook ongeslagen (één remise) en koploper.

 

Licht negatieve cijfers

De totale cijfers bij de mannen waren dit weekeinde, net als vorige week, licht negatief. Zes clubs sloten winnend af, twee remiseerden en zeven verloren. Er werd meer gescoord, maar eveneens meer geïncasseerd, 27-31. De meest scorende clubs waren Veritas (4-2) en RKSVN (4-0). De grootste nederlaag werd geleden door Roggel. Dat kreeg flink klop bij het bezoek aan titelkandidaat SVC (1-6). De beste schutter was Koen Stoop van Veritas met een hattrick bij het bezoek aan Schaesberg. Naast RKSVN hield alleen de defensie van Linne de nul.

 

Geacclimatiseerd

Veritas is geacclimatiseerd in de eerste klasse. De ploeg uit Neeritter boekte zijn vierde overwinning in Schaesberg en staat keurig in de middenmoot. Koen Stoop opende al na luttele minuten de score, maar die werd ook even snel teniet gedaan. Dat deerde de Midden-Limburgers niet. De ploeg ging met een voorsprong (3-1) rusten. Na de snelle aansluitingstreffer in de tweede helft bleef het lang spannend. In de slotminuut maakte Koen Stoop met zijn derde treffer aan alle onzekerheid een einde. In 2G hield Haelen zich knap op de been tegen koploper BSV Limburgia die nog geen puntje heeft verspeeld. Na een kwartier werd het 0-1. De gasten bleven sterker, maar pas in de slotminuten moest de promovendus het hoofd definitief buigen (0-3).

 

Top van de middenmoot

In 3B werkte RKVB zich op tot in de top van de middenmoot door winst op hekkensluiter Obbicht. Na een vroege openingstreffer van Rob Verkoelen, viel vlak voor de pauze de gelijkmaker. Lang bleef de stand gelijk. In het laatste kwartier trokken de Baexemers de winst naar zich toe (3-1). Dat lukte Hebes tegen middenmoter Geleen niet. Een 0-2 achterstand kon niet meer weggewerkt worden, al gaf een doelpunt van Geert Vullings even hoop op meer. Hebes blijft elfde.

Naast de vrouwen draaien ook de mannen van Maasgouw prima in de vierde klasse C. Dankzij winst in Schinveld (3-2) en puntenverlies van concurrenten nestelt Maasgouw zich op een fraaie tweede plek. In dezelfde klasse deed Linne goede zaken in de kelder van de ranglijst met zijn tweede competitiezege. In 4D spelen de clubs uit deze regio in de top geen rol van betekenis. Beide ploegen staan in de middenmoot. Horn kwam op gelijke hoogte met Roggel na een gelijkspel bij de puntloze hekkensluiter Belfeldia (1-1). Roggel daarentegen liep tegen een pijnlijke nederlaag op bij het bezoek aan SVC (1-6).

In 5C blijven de mannen van GKC/RKHVC in het spoor van de resultaten van hun vrouwenteam. Ze boekten een knappe overwinning bij het bezoek aan koploper Heythuysen dat tegen zijn tweede verliesbeurt op rij aanliep (3-1). Door die zege bleef de fusieclub niet alleen ongeslagen, maar klom op een punt van de nieuwe koploper SVH op naar de tweede plaats.

 

Onderlinge confrontatie

De schutter van de week werd, zoals al gememoreerd, Koen Stoop van Veritas met een hattrick. Drie schutters legden nog twee ballen in het netje: Rob Verkoelen (RKVB), Bjorn Levels (MBC) en Lars Segers (RKSVN). Rob Verkoelen gaat dankzij zijn twee treffers nu samen met Wouter Bergervoet (Heythuysen) aan de leiding in het schuttersklassement. De minst gepasseerde doelman is met acht tegentreffers Van Bilsen van RKVB. In de VIAcup stootte GKC/RKHVC dankzij de winst in de onderlinge confrontatie Heythuysen van de eerste plaats af. Het kan niet op bij de fusieclub, want de vrouwen leiden de dans in zowel in de vrouwencup als in het keeperklassement van de vrouwen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen