Mbo-leraar ontslagen na fraude examens

Print
Mbo-leraar ontslagen na fraude examens

Foto ter illustratie. Afbeelding: Thinkstock

Het college van bestuur van het Bossche Koning Willem I College heeft een leraar ontslagen omdat hij zou hebben geprobeerd om de examenresultaten van twaalf studenten van de opleiding Monteur koude- en klimaatsystemen onrechtmatig te beïnvloeden. Dat heeft de school maandag bekendgemaakt.

Volgens het bestuur is de fraude tijdig ontdekt door de afdeling Middelbare Techniek School en de examencommissie. De studenten hebben inmiddels de resultaten ontvangen, conform de eerdere beoordeling van de examinatoren.

Een toelichting op wat precies is gebeurd is nog niet gegeven. 

'Onacceptabel'
"We vinden het als college onacceptabel dat een leraar eigenhandig examenresultaten probeert te beïnvloeden", aldus het bestuur dat vindt dat de studenten recht hebben op goed onderwijs en een daarbij behorende correcte en onafhankelijke manier van beoordelen. "Dit is noodzakelijk om de kwaliteit van de diploma’s te blijven waarborgen. Van de betrokken leraar is daarom vanochtend afscheid genomen”, aldus het college van bestuur.

Intern onderzoek
Volgens het bestuur lijkt de fraude zich te beperken tot de examenresultaten van deze twaalf studenten. Het college van bestuur heeft inmiddels opdracht gegeven voor een grondig intern onderzoek om zo te achterhalen of er niet eerder of breder onrechtmatig is gehandeld bij examinering van deze opleiding.

Ook is de Inspectie van het Onderwijs op de hoogte gebracht.