Filmfestival over gelijkheid

Print
Filmfestival over gelijkheid

Afbeelding: Stefan Koopmans

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde -

Gelijkheid in alle opzichten. Dat is het thema van een filmfestival dat 10 en 11 november plaatsvindt in onder meer ECI in Roermond.

In het weekend van 10 en 11 november vindt voor de vierde keer het As Equals filmfestival plaats in ECI Cultuurfabriek. Het festival is gericht op bewustwording van gelijkheid in de ruimste zin van het woord. Geen onderscheid in sekse, afkomst, fysieke of mentale beperking, culturele achtergrond, godsdienst, nationaliteit of leeftijd.

Om dit bewustzijn te vergroten en aandacht te vragen voor de effecten van ongelijke behandeling, organiseren diverse partijen het filmfestival. Het gaat behalve om ECI om Filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo, Gehandicapten Platform Roermond, Vluchtelingen Venlo, Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 en De Garage in Roermond.

De opening van het festival in ECI vindt zaterdag plaats om 19 uur. Vertoond wordt dan het verhaal van Ahmad Al Zoubi, Syrier en inwoner van Venlo. Hij is een van de twaalf overlevenden van een dramatisch verlopen oversteek van Turkije naar Griekenland.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen