Cipier mag gevangenis Sittard tijdelijk niet in

Print
Cipier mag gevangenis Sittard tijdelijk niet in

Afbeelding: David Van Haren

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak / Zuid-Limburg - Een cipier van gevangenis De Geerhorst in Sittard is voorlopig de toegang tot de instelling ontzegd.

Dat laat een woordvoerder van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) weten. Naar de cipier en een collega liep een integriteitsonderzoek. Vorige maand, terwijl het feitenonderzoek nog liep, beroofde de collega zich van het leven.

Lees ook: FNV wil onafhankelijk onderzoek na zelfdoding cipier

Geschorst
De nu geschorste  cipier werd gedurende het feitenonderzoek te werk gesteld in de externe werkplaats van De Geerhorst, laat de woordvoerder van DJI weten. “Uit het onderzoek door Bureau Integriteit van DJI zijn feiten naar voren gekomen die aanleiding zijn om de medewerker voorlopig de toegang tot de gevangenis te ontzeggen.”

Geen gehoor
Over de aanleiding voor en inhoud van het onderzoek doet de DJI geen mededelingen. Wel zegt de woordvoerder dat aan de oproep van Vakbond FNV om een onafhankelijk onderzoek te starten, geen gehoor is gegeven. "Er zijn geen aanwijzingen dat het feitenonderzoek niet zorgvuldig heeft plaatsgevonden. Er is voor DJI dan ook geen aanleiding om een onafhankelijk onderzoek naar de wijze waarop het onderzoek heeft plaatsgevonden, te laten plaatsvinden.’’

Ontzeggen van toegang tot de gevangenis is een disciplinaire maatregel. Op dit moment beraadt de directie zich op vervolgstappen richting de geschorste medewerker.

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen