Leerlingen De Achtbaan op de bres voor kinderafdeling Laurentius Ziekenhuis

Print
Leerlingen De Achtbaan op de bres voor kinderafdeling Laurentius Ziekenhuis

Afbeelding: Laurentius

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - De leerlingen van basisschool De Achtbaan in Melick hebben zich dit najaar volop ingespannen om zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel: Virtual Reality brillen voor de kinderafdeling van het Roermondse Laurentius Ziekenhuis.

Ieder jaar houdt de basisschool een grootschalige actie waarvan het hoogtepunt een markt is op school voor de leerlingen en hun ouders en opa’s en oma’s. Leerkracht Suzanne Walenberg is één van de initiatiefnemers: “De kinderen lieten zich ook dit jaar weer van hun beste ondernemerskant zien. Zo waren er kraampjes waar ze knutselwerkjes of zelfgebakken muffins verkochten. Bezoekers konden zich laten schminken of de haren laten invlechten. Ook hebben de jongens en meisjes een flink bedrag opgehaald met het inzamelen van lege flessen.” Dit alles leverde een cheque op ter waarde van 2009,31 euro voor de stichting Vrienden van Laurentius.

De stichting heeft als taak het geld in te zamelen dat nodig is voor de aanschaf van vijf VR-brillen inclusief toebehoren zoals software en licenties. De kinderafdeling gaat de VR-brillen gebruiken om jonge patiëntjes goed voor te bereiden op een operatie of onderzoek. De eerste VR-bril is inmiddels in gebruik genomen evenals de eerste VR-films die op locatie zijn opgenomen. Via de bril kunnen kinderen een virtueel kijkje nemen op de operatiekamer in het Laurentius Ziekenhuis of ervaren hoe een MRI-onderzoek verloopt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen