‘Stop geld spoor België in wijken Weert’

Print
‘Stop geld spoor België in wijken Weert’

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - DUS Weert wil de twee miljoen euro die gereserveerd is voor de treinverbinding met België in de Weerter wijken stoppen.

De partij doet daartoe woensdag een voorstel tijdens de raadsvergadering. Dan wordt het huishoudboekje van Weert voor volgend jaar behandeld.

Leefbaarheid onder druk
Volgens DUS Weert staat de leefbaarheid in de wijken en dorpen onder druk. Er zijn diverse projecten in de steigers, maar daarvoor is geen geld gereserveerd.

Aan de andere kant trekt de gemeente wel twee miljoen euro uit als bijdrage aan het geschikt maken van de spoorlijn Antwerpen-Hamont-Weert voor regelmatig gebruik voor personenverkeer.

Grote twijfels
DUS Weert heeft echter grote twijfels of dat geld de komende jaren wel écht nodig is. Er is op dit moment nog helemaal geen zicht wanneer de spoorlijn aangepast kan worden, stelt de partij.

Ze stelt dan ook voor te onderzoeken of die twee miljoen euro, helemaal of gedeeltelijk ingezet kan worden voor de genoemde projecten in wijken en dorpen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen