Roermond trekt handen af van conflict Hertha en havenbaas

Print
Roermond trekt handen af van conflict Hertha en havenbaas

Afbeelding: Maasplassen BV

Herten - De gemeente Roermond trekt de handen af van het conflict tussen watersportvereniging Hertha en eigenaar Rob Vrancken van jachthaven de Rosslag in Herten.

De rol van de gemeente is na diverse bemiddelingspogingen uitgespeeld, meldt wethouder Frans Schreurs (Sport) in een informatiebrief aan de commissie Burgers en Samenleving. Dat betekent dat de rechter nu over het conflict tussen de twee partijen moet oordelen. Woensdag vindt de pro forma zitting plaats. 

Jarenlange onderhandelingen
Hertha en Vrancken praten niet meer met elkaar nadat jarenlange onderhandelingen op een conflict zijn uitgedraaid. Inzet is een nieuwe locatie voor de watersportvereniging in de haven. Hertha moet weg van de huidige stek vanwege een facelift van de haven. De vereniging wilde de nieuwe locatie kopen in plaats van huren.

Uiteindelijk kwamen partijen afgelopen zomer een prijs overeen. Een verzoek van Hertha om garant te staan voor de hypotheek lag zelfs bij de gemeente. Op de valreep ontstond echter weer onenigheid over de voorwaarden in de concept-koopovereenkomst en trok Vrancken zich terug. 

Bemiddelingspoging
De raadscommissie vroeg wethouder Schreurs  een bemiddelingspoging te ondernemen. Schreurs heeft gesprekken gehad met zowel Hertha als  de Rosslag-eigenaar, zo meldt hij de commissie. Die laatste heeft hem "inzage gegeven in de documenten zoals die zijn ingediend bij de rechtbank.”  Maar praten met Hertha wil Vrancken niet. Hij blijft bij zijn eerder ingenomen standpunt, zo laat de wethouder weten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen