'Bijna-ongelukken sinds rijverbod stint'

Print
'Bijna-ongelukken sinds rijverbod stint'

Afbeelding: ANP

Het verbod op de stint zorgt voor onveilige situaties rond scholen bij het ophalen van kinderen voor de buitenschoolse opvang (bso).

Sinds de elektrische bolderkar de weg niet meer op mag, zijn er bij belangenvereniging van ouders in de kinderopvang BOink al meerdere klachten binnengekomen over bijna-ongevallen.

Verbod
Dat schrijven BOink, de brancheorganisatie Kinderopvang (BK) en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Dinsdag gaat het Kamerdebat verder met minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) over de stint. Van Nieuwenhuizen besloot het voertuig voorlopig te verbieden na een ongeval met een stint in Oss dat aan vier kinderen het leven kostte.

Zorgwekkend
"Zorgwekkend, ook voor ouders en weggebruikers, is het wandelen door straten met grote groepen jonge kinderen waarbij complexe verkeersknooppunten moeten worden overgestoken", zo schrijven de organisaties. "Het voordeel van de stint is dat je deze op het schoolplein kunt parkeren. In plaats daarvan moeten kinderen nu vaak met busjes vervoerd worden en om ze daar veilig in te krijgen is soms spannend", lichtte voorzitter Felix Rottenberg van brancheorganisatie Kinderopvang toe.

De belangenclubs pleiten voor de introductie van een nieuwe, verbeterde stint, die wel de weg op kan. 

De Tweede Kamer steunt het huidige rijverbod.