Bryan Linssen ‘wacht op telefoontje van mosterdmerk’

Print
Bryan Linssen ‘wacht op telefoontje van mosterdmerk’

Afbeelding: ANP Pro Shots

Opmerkelijke blessurebehandelingen zijn van alle tijden, maar de curieuze wijze waarop Bryan Linssen herstelde van een kwetsuur baarde wel heel erg veel opzien.

De Limburgse aanvaller van Vitesse genas wonderwel van een blessure door zijn enkel in te smeren met… mosterd. “Ik dacht in het begin: ik ga dit toch niet doen, ik ben toch geen clown.”

Het was voorafgaand aan het bekerduel met Heracles Almelo van afgelopen woensdag. Linssen zat gefrustreerd thuis met pijn aan zijn enkel toen hij zich de tip herinnerde.

Wanhoop
“De vader van mijn teamgenoot en goede vriend Alexander Büttner had dat tegen me gezegd: je moet hem insmeren met mosterd. En dan wel van die ouderwetse Franse mosterd.” Linssen was eerst huiverig, maar naarmate de bekerwedstrijd dichterbij kwam, nam de wanhoop toe. “Ik dacht eerst: ik ga dit toch niet doen, ik ben toch geen clown. Maar als je dan thuis op de bank zit word je op een gegeven moment gek, dan ben je er helemaal klaar mee. Dus toen heb ik het toch maar geprobeerd.”

Reclame
En wonder boven wonder: na een nachtje slapen met een sok vol mosterd werd Linssen pijnvrij wakker. “Ik voelde er helemaal niets meer van. Sterker nog, ik kon ’s avonds gewoon de hele wedstrijd spelen.”

De mosterd bleef dus op het nachtkastje staan in huize Linssen, zodat ook het duel tegen PSV pijnvrij kon worden gespeeld. Nadat het verhaal vervolgens toevallig werd opgepikt door een journalist van De Gelderlander, kreeg Linssen veel reacties. “Ja, bizar hè? Ik wacht nu eigenlijk op een telefoontje van een groot mosterdmerk. Wie weet zie je me binnenkort wel op tv in een reclame voorbijkomen.”