Fleetwood Mac sluit vijftigste editie van Pinkpop af

© ANP

Fleetwood Mac sluit volgend jaar de vijftigste editie van Pinkpop af. Dat maakt de organisatie van het popfestival dinsdag bekend.

Peter van de Berg

Fleetwood Mac is de eerste naam die officieel door Pinkpop naar buiten wordt gebracht voor de jubi­leumeditie in 2019. De groep is festivalafsluiter en komt maandag 10 juni naar Landgraaf.

Lees ook: Fleetwood Mac: de band die geen enkele crisis te veel is

Fleetwood Mac is aan een uitgebreide tournee door Canada en de Verenigde Staten bezig en maakt ten tijde van Pinkpop de oversteek naar Europa voor een aantal concerten.

Tweede optredenHet is niet de eerste keer dat Fleetwood Mac Pinkpop aandoet. De Brits-Amerikaanse rockband stond in 1971 op de tweede editie van het oudste popfestival in de wereld, dat toen nog in Geleen gehouden werd. Destijds omvatte het repertoire van Fleetwood Mac vooral nog bluesmuziek. Het instrumentale Albatross is een van de bekendste liedjes uit die periode. Na het vertrek van oprichter Peter Greene kreeg Fleetwood Mac meer rockinvloeden.

Honderd miljoen platenDe band, die opgericht werd in 1967, is na ruim een halve eeuw nog altijd zeer populair. The Mac is zonder twijfel een grote act, passend in het rijtje Paul McCartney, The Rolling Stones en Bruce Springsteen. Fleetwood Mac heeft meer dan honderd miljoen platen verkocht en behaalde wereldwijd successen met liedjes als Go your own way, Don’t stop, Dreams, Tusk, Big love en Everywhere.

KaartverkoopDe kaartverkoop van Pinkpop begint zaterdag 16 maart 2019. Het jubileumfestival wordt gehouden van 8 tot en met 10 juni. Overigens is nog niet duidelijk of aan de vijftigste editie een extra vierde dag wordt toegevoegd. Daarvoor moet eerst een geschikte hoofdact gevonden worden.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!