Bewoners bezorgd om nieuwe parkeerregeling Valkenburgse kerstmarkten

Print
Bewoners bezorgd om nieuwe parkeerregeling Valkenburgse kerstmarkten

Afbeelding: Diana Scheilen

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Zuid-Limburg - Bewoners van buurtschap Heek in Valkenburg maken zich grote zorgen over het parkeren van bussen met kerst.

De gemeente heeft de provinciale weg naar Klimmen aangewezen als overloop bij grote drukte rond de ondergrondse kerstmarkten. Bussen kunnen dan langs de weg in Heek parkeren.

Overlast
Buurtbewoners zijn bang dat zij veel overlast zullen ondervinden van die nieuwe regeling. In een uitvoerige brief aan de gemeenten geven zij uiting aan hun ongerustheid. Ze zijn bang voor geluidsoverlast van draaiende motoren, maar voorzien ook gevaarlijke situaties door tientallen af- en aanrijdende touringcars.

De kerstmarkten in de Gemeente- en de Fluweelengrot gaan zaterdag 17 november open. Buschauffeurs kunnen hun passagiers net als voorgaande jaren laten uit- en instappen op de parkeerplaats bij De Polfermolen, die wordt ingericht als tijdelijke bushalte.

De bussen moeten daarna meteen doorrijden naar de speciale parkeerplaatsen die voor hen zijn voorzien. In eerste instantie kunnen zij terecht op de parkeerplaats naast pretpark De Valkenier. Daar is ruimte voor circa vijfenveertig bussen.

Overloop
Is die parkeerplaats vol, dan worden de bussen doorgeleid naar de zogeheten overloopgebieden. Tot vorig jaar waren dat de Prinses ­Beatrixsingel in Broekhem en bedrijventerrein De Valkenberg.

Na klachten van omwonenden is dit jaar gekozen voor busparkeren in Heek. De gemeente verwacht dat daar maximaal vijf zaterdagen gebruik van wordt gemaakt.

Op die momenten geldt op de provinciale weg eenrichtingsverkeer. Bussen kunnen via de oprit bij Klimmen en de A79 terugrijden naar Valkenburg.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →