Ajax met herstelde Dolberg naar Lissabon

Print
Ajax met herstelde Dolberg naar Lissabon

Kasper Dolberg. Afbeelding: ANP

Kasper Dolberg is fit genoeg om woensdag met Ajax mee te spelen in de uitwedstrijd tegen Benfica in de Champions League.

De Deense spits viel zaterdag in het competitieduel met Willem II (2-0) uit met maagproblemen. "Hij was vandaag weer op de training en lijkt goed hersteld. Hij kan dus mee naar Lissabon'', aldus trainer Erik ten Hag tegen Ajax TV. Middenvelder Carel Eiting is nog niet hersteld van een enkelblessure en blijft achter in Amsterdam.

Blessureperiode
Dolberg opende tegen Willem II de score. Twee weken eerder maakte de aanvaller tegen sc Heerenveen (0-4) ook een doelpunt. "Hij had het spelen van wedstrijden nodig om die vier of vijf procent die ontbrak na een lange blessureperiode weer terug te vinden", zei Ten Hag. "Van week tot week wordt hij scherper."

Plagen
Frenkie de Jong nam tegen Willem II de andere treffer voor zijn rekening. Ten Hag: "We plaagden hem er wel eens mee dat hij niet scoort. Nu heeft hij twee wedstrijden op rij gescoord'', doelde de trainer van de Amsterdammers op het openingsdoelpunt tegen Feyenoord, dat later alsnog officieel op naam kwam van Feyenoord-doelman Justin Bijlow.

Ajax scoorde na rust niet meer tegen de Tilburgers. "Dat is wel een punt van verbetering'', vindt Ten Hag. "Ik denk dat je soms beter wat langer kunt doorspelen om een betere kans te creëren.''