Halloweenfeest in Tilburgs zwembad uit de hand gelopen, vier meisjes belaagd

Print
Halloweenfeest in Tilburgs zwembad uit de hand gelopen, vier meisjes belaagd

Afbeelding: BD

Omdat zo’n veertig jongeren zich zo hebben misdragen tijdens een Halloweenfeest in het Tilburgse zwembad Stappegoor zaterdagavond, is het zwembad eerder dichtgegaan.

Vier meisjes moesten worden ontzet omdat ze werden belaagd in het zwembad. Verschillende groepjes jongens vielen de bezoekers in het zwembad fysiek en verbaal lastig.

Grimmig
Gedurende de avond werd de sfeer in Stappegoor steeds grimmiger. Ook werden kinderen onder water geduwd. Een Halloweenfeest zou tot half elf duren, maar het zwembad werd om negen uur al gesloten vanwege de constant dreigende sfeer. Voor de sluiting zijn al zes jongens het zwembad uitgezet vanwege wangedrag.

Wat de meisjes precies is overkomen, wil Sportbedrijf Tilburg deze week uitzoeken. De namen zijn genoteerd en het Sportbedrijf wil weten of de meisjes behoefte hebben aan nazorg. "Geruchten dat het om aanrandingen ging, kan ik niet bevestigen noch ontkennen. Het was wel duidelijk dat de meisjes, elk in afzonderlijke situaties, zich erg onveilig voelden”, aldus een woordvoerder.

‘Volstrekt onacceptabel’
Het zwembad Stappegoor in Tilburg kent een lange lijst aan incidenten. Dat het zaterdag mis zou gaan, was niet te voorzien, aldus een woordvoerder van Sportbedrijf Tilburg. "Vorig jaar was de eerste editie van het Halloweenfeest en dat is fantastisch verlopen. De reden waarom het nu mis ging, kennen we niet.”

Het waren in elk geval geen normale omstandigheden waaronder het Hallowoonfeest werd gevierd vanwege enkele tientallen raddraaiers. Dat gevoel werd tijdens de avond bevestigd door de badmeesters die aanwezig waren en ouders van kinderen die het Halloweenfeest in Stappegoor kwamen vieren. "Doodzonde dat het zo is gelopen. Dit is volstrekt onacceptabel”, aldus de woordvoerder.

Maatregelen
Of en welke maatregelen er nu worden getroffen, is nog niet bekend. Deze week wordt de zaak grondig geëvalueerd. Zo zijn er camerabeelden die worden bekeken. Mogelijk volgen er nog aangiftes. In totaal waren er ongeveer vijfhonderd bezoekers. Er waren twee bassins open en er was voldoende toezicht. "Voldoende in elk geval onder normale omstandigheden. Dat waren het zaterdag duidelijk niet.”

De politie werd later op de zaterdagavond gealarmeerd omdat het buiten het zwembad opnieuw mis ging. Daar verzamelde een groep van dertig jongeren op het plein voor het zwembad. Er werd een steen door het raam gegooid en een rolluik vernield. De politie heeft niemand aan kunnen houden.

Lange lijst aan incidenten
Stappegoor is sinds de opening in 1995 regelmatig in het nieuws met vervelende incidenten. Vorig jaar is een 28-jarige Tilburger veroordeeld tot een werkstraf omdat hij in juni 2015 een meisje van 14 onzedelijk had betast in het zwembad.

Van een heel andere orde is een incident waarbij kinderen gewond zijn geraakt afgelopen januari. Een houten plaat die gebruikt wordt om de glijbaan af te sluiten, zat halverwege vast in de donkere tunnel. Ten minste vijf kinderen botsten tegen de plaat en hadden verwondingen aan hun gezicht.