Frontale botsing met schoolbus: bestuurder in levensgevaar

Print
Frontale botsing met schoolbus: bestuurder in levensgevaar

Afbeelding: Uwe Heldens

Vlodrop - Vlak over de grens bij Vlodrop heeft een ongeluk met een schoolbus plaatsgevonden op de Duitse snelweg L 19 bij Gerderath. De 55-jarige bestuurder van een lichte vrachtwagen die frontaal tegen de bus botste, raakte hierbij levensgevaarlijk gewond.

Ook de buschauffeur en vier kinderen zijn licht gewond geraakt bij het ongeluk.

Achttien kinderen
Het vrachtwagentje raakte rond half vier maandagmiddag in een scherpe bocht van de weg en botste frontaal tegen de schoolbus met daarin 18 kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Het vrachtwagentje eindigde tegen een boom. De bestuurder uit Erkelenz moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd.

Rondvliegend glas
In de schoolbus raakten de 35-jarige chauffeur en vier kinderen licht gewond door rondvliegend glas, meldt de Duitse politie. Twee kinderen werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Een arts onderzocht de andere kinderen ter plaatse voordat ze huiswaarts werden gestuurd.

Omdat het vlak na het ongeluk te donker werd voor een technisch onderzoek van de politie, is de weg tussen Gerderath en de L364 afgesloten. Dinsdagmorgen gaat het onderzoek verder.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen