Heerlerbaan viert renovatie flats met lichtfeest

Print
Heerlerbaan viert renovatie flats met lichtfeest

De Parade op de Heerlerbaan tijdens Cultura Nova. Afbeelding: Johannes Timmermans

Heerlen / Hoensbroek - Heerlerbaan viert vrijdag 9 november het Lichtfeest HogerOpHeerlerbaan. Dit is een lichtjesoptocht en feest vanwege de afronding van de renovatie van de flats aan de Peter Schunckstraat.

Het lichtfeest is onderdeel van de viering van het 100-jarig bestaan van de wijk. Vanaf OBS Tovercirkel aan de Vullingsweg trekt vanaf 19.00 uur een optocht naar de Peter Schunckstraat.

Basisschooljeugd
De lichtparade wordt artistiek vormgegeven door Jos Zandvliet en Septimia Kuhlmann van ACCU, die ook voor de parade die werd gehouden bij de presentatie van de murals tijdens Cultura Nova zorgden. Met kinderen van OBS Tovercirkel, de Koninklijke Harmonie Heerlen, Scouting Don Bosco en andere bewoners uit de wijk worden sprookjesachtige lichtbeelden gemaakt. Het feest wordt afgesloten met een afterparty en lichtshow tussen flat 2 en 3, op het feestterrein aan de Peter Schunckstraat met medewerking van Lotte Walda en Acoustic Juxebox.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →