Idris Elba uitgeroepen tot meest sexy man

Print

Op school gepest, nu de meest sexy man alive. Het kan verkeren. Afbeelding: Taylor Jewell/Invision/AP

De Britse acteur Idris Elba is door People uitgeroepen tot Sexiest Man Alive 2018. Dat mocht talkshowhost Jimmy Fallon bekendmaken in The Tonight Show.

Idris Elba prijkt op de cover van het magazine. "Het is geweldig. Hier ben ik echt heel blij mee", reageerde Elba via een videoverbinding. "Heel veel dank aan People, dat de meest sexy man heeft gemaakt. Mijn moeder zal heel, heel trots zijn", voegde hij eraan toe.

Elba noemt de uitverkiezing een ‘egoboost’. Hoewel hij nu zeker is over zichzelf, was dat niet altijd zo. Op de middelbare school waar hij zat, voelde hij zich een beetje een buitenbeentje. "Ik was erg lang en dun‘’, zegt de 1,91 meter lange acteur tegen People. "En mijn naam was Idrissa Akuna Elba, oké. Ik werd een beetje gepest. Maar vanaf het moment dat ik een baard kon laten groeien, werd ik het coolste kind van de buurt. Liet een snor staan, kreeg spieren...”

De acteur, onder meer bekend van rollen in LutherThe Wire en Thor, is de 33e man die de titel mag dragen. De lijst gaat terug tot 1985 toen Mel Gibson werd verkozen. Vorig jaar was het Blake Shelton. Ook Dwayne Johnson, Channing Tatum en David Beckham behoren tot de recente titelhouders.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →