Justitie eist jaar celstraf tegen projectontwikkelaar Harry Muermans

Print
Justitie eist jaar celstraf tegen projectontwikkelaar Harry Muermans

Afbeelding: Franco Gori/iStock

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde / Midden-Limburg - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdagochtend in Roermond een jaar onverwaardelijke celstraf en een ontnemingsvordering van 1,4 miljoen euro geëist tegen projectontwikkelaar Harry Muermans. Justitie verdenkt hem van valsheid in geschrifte en witwassen.

Via een bv van Muermans zou de miljoenenwinst uit een dubieuze vastgoedtransactie op de Amsterdamse Zuidas zijn weggesluisd. Dat gebeurde met behulp van valse facturen voor nepactiviteiten en een gefingeerde bouwclaim, aldus het OM.

Frauduleuze winstregeling
Justitie liet weten geen enkel geloof te hechten aan de verklaring van Muermans dat niet hij maar zijn voormalige accountant Eric F. de drijvende kracht achter de bv was. Het OM ziet juist de Roermondse ontwikkelaar als architect van de frauduleuze winstregeling en als de leider van de witwasoperatie.

De advocaat van Muermans houdt woensdag zijn pleidooi. Hij wil nog niet reageren op de eis van het Openbaar Ministerie.

Lees ook: Architect van het kwaad of de onschuld zelve?
 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →