Alarm op Beek: vrachtvliegtuig in problemen moet noodlanding maken

Foto ter illustratie: DHC8 Q400

Foto ter illustratie: DHC8 Q400© iStock

Een vliegtuig in problemen heeft dinsdagochtend een noodlanding moeten maken op Maastricht Aachen Airport.

Redactie

Het toestel was bezig met een testvlucht. Het ging om een test van een van de onderhoudsbedrijven op de luchthaven, aldus een woordvoerster van de luchthaven. Een DHC8 vertrok na onderhoud bij Samco naar Glasgow.

De hulpdiensten waren uit voorzorg opgeroepen omdat er een melding was gekomen van een probleem. De brandweer stuurde meerdere blusvoertuigen, maar ze hoefden niet in actie te komen.

Grip 1Bij een ‘vooralarm vliegtuig groot’ treedt automatisch alarm grip 1 in werking. Na een veilige landing werd dit alarm weer ingetrokken.

FlapsHet toestel kreeg na vertrek de flaps (welvingskleppen) niet gesloten. Deze flaps, bevestigd aan de vleugels, liften het toestel tijdens het opstijgen. De piloot heeft vervolgens op grote hoogte tests uitgevoerd en om assistentie gevraagd bij het uitvoeren van een voorzorgslanding.

Geen passagiersEr zaten geen passagiers in en geen vracht. Naast de piloot zaten er nog zeker twee bemanningsleden in het toestel. Ze zijn allen ongedeerd gebleven. De brandweer dacht in eerste instantie dat het om een vrachtvliegtuig ging dat in de problemen was geraakt. Laat bleek het een tweemotorig propellervliegtuig te zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee