Alarm op Beek: vrachtvliegtuig in problemen moet noodlanding maken

Print
Alarm op Beek: vrachtvliegtuig in problemen moet noodlanding maken

Foto ter illustratie: DHC8 Q400 Afbeelding: iStock

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Zuid-Limburg - Een vliegtuig in problemen heeft dinsdagochtend een noodlanding moeten maken op Maastricht Aachen Airport.

Het toestel was bezig met een testvlucht. Het ging om een test van een van de onderhoudsbedrijven op de luchthaven, aldus een woordvoerster van de luchthaven. Een DHC8 vertrok na onderhoud bij Samco naar Glasgow. 

De hulpdiensten waren uit voorzorg opgeroepen omdat er een melding was gekomen van een probleem. De brandweer stuurde meerdere blusvoertuigen, maar ze hoefden niet in actie te komen. 

Grip 1
Bij een ‘vooralarm vliegtuig groot’ treedt automatisch alarm grip 1 in werking. Na een veilige landing werd dit alarm weer ingetrokken.

Flaps
Het toestel kreeg na vertrek de flaps (welvingskleppen) niet gesloten. Deze flaps, bevestigd aan de vleugels, liften het toestel tijdens het opstijgen. De piloot heeft vervolgens op grote hoogte tests uitgevoerd en om assistentie gevraagd bij het uitvoeren van een voorzorgslanding.

Geen passagiers
Er zaten geen passagiers in en geen vracht. Naast de piloot zaten er nog zeker twee bemanningsleden in het toestel. Ze zijn allen ongedeerd gebleven.  De brandweer dacht in eerste instantie dat het om een vrachtvliegtuig ging dat in de problemen was geraakt. Laat bleek het een tweemotorig propellervliegtuig te zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →