Valverde: 'Ik ben nooit betrapt op doping'

Print
Valverde: 'Ik ben nooit betrapt op doping'

Afbeelding: Getty Images

Alejandro Valverde vermijdt het liefst vragen die gaan over zijn dopingschorsing in 2010 en 2011, maar in een interview met de Spaanse krant AS zegt de wereldkampioen er wel iets over. Namelijk dat hij nooit betrapt is op doping.

"Ik ben nooit positief bevonden bij een dopingcontrole, dus ik hoef me ook niet af te vragen of ik ergens spijt van heb gehad in mijn wielercarrière'', aldus de 38-jarige renner.

Dopingschandaal

Valverde raakte destijds in opspraak in het omvangrijke dopingschandaal rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. Bloedzakjes met epo die bij de arts werden aangetroffen, zouden afkomstig zijn van Valverde. Het leidde tot een schorsing van twee jaar. "Men vond het nodig mij te straffen en aldus geschiedde. Ik heb mijn schorsing uitgezeten en sindsdien telde voor mij nog maar één ding: genieten van het wielrennen.''

Valverde behaalde na zijn dopingschorsing grote successen, zoals twee keer winst in Luik-Bastenaken-Luik en vier keer de zege in de Waalse Pijl. Hij wist vijf keer te eindigen op het podium van een grote wielerronde. Met als ultieme prijs dit jaar de regenboogtrui op het WK in Innsbruck. "Ik heb laten zien dat ik na mijn schorsing een nog betere renner ben geworden.”