Warmste 6 november ooit gemeten: 19,1 graden

Print
Warmste 6 november ooit gemeten: 19,1 graden

Mensen genieten van het mooie nazomerweer. Afbeelding: ANP

Rond het middaguur werd het bij het landelijke meetpunt van weerstations in De Bilt 19,1 graden. Daarmee is het oude record van 6 november 2015 verbroken en hebben we een nieuw warmterecord. Dat meldt Weerplaza. De temperatuur loopt in de loop van de middag mogelijk nog wat verder op.

In het hele land worden records verbroken, maar het algehele datumrecord van Maastricht (20,4 graden in 1955) is niet gehaald. Bij het meetpunt op vliegveld Beek bleef het kwik tot nu toe steken op 17,9 graden, laat Meteo Limburg weten.

Tot maandrecords komt het dinsdag zeer waarschijnlijk niet. Janssen: "De hoogst gemeten novembertemperatuur in ons land is maar liefst 22 graden, gemeten op 1 november 2014 in Ell."

Regen
De komende dagen wordt het geleidelijk minder zacht. Morgen is het maximaal 15 graden, donderdag en vrijdag blijft het kwik op 13 graden steken. Ook in het weekend wordt het 12 of 13 graden, maar is er een grotere kans op regen of buien. Normaal voor deze tijd van het jaar is 10 of 11 graden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →