Bertens ook in top 10 prijzengeld: bijna drie miljoen euro

Print
Bertens ook in top 10 prijzengeld: bijna drie miljoen euro

Kiki Bertens in actie bij haar debuut op de WTA Finals. Afbeelding: AD/AP

Kiki Bertens is niet alleen sportief toegetreden tot de elite van het vrouwentennis, ook qua verdiensten telt ze helemaal mee.

De Wateringse, die dit jaar als de nummer 9 van de wereld afsluit, neemt de tiende positie in op de ranglijst van het prijzengeld. Bertens sloeg afgelopen jaar met haar racket ruim 3 miljoen dollar bij elkaar, omgerekend ruim 2,77 miljoen euro.

Ze haalt het niet bij Simona Halep. De Roemeense aanvoerster van de wereldranglijst incasseerde bijna 7,5 miljoen dollar, oftewel 6,5 miljoen euro. De Deense Caroline Wozniacki boerde ook aardig met 6,6 miljoen dollar (5,8 miljoen euro). Plaats drie op de geldlijst is voor de Japanse Naomi Osaka met 6,4 miljoen dollar (5,6 miljoen euro).

Bertens won dit jaar drie toernooien (Charleston, Cincinnati en Seoul) en bereikte de halve finales van de WTA Finals in Singapore.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →