Stem op een van deze finalisten van de Limburgse fotowedstrijd

Print

Restanten van de schietbaan op de Groote Heide. Afbeelding: Joep Klaassens

Meer dan 700 inzendingen van 132 verschillende fotografen ontving Stichting het Limburgs Landschap dit jaar voor de fotowedstrijd die zij jaarlijks houdt in samenwerking met De Limburger en mstra Drukkers.

Thema voor dit jaar was, hoe kan het ook anders in het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, het Límburgse cultureel erfgoed. Voorwaarde was dat de ingezonden foto’s in een van de - ongeveer tachtig - gebieden van het Limburgs Landschap genomen zouden worden. Dus van Chateau Neercanne in Maastricht tot Fort Hazepoot bij Arcen en van de Stockxhof in Landgoed Exaten tot de Belletboomgaard bij Cottessen.

Natuurgebieden waar het cultureel erfgoed met molens, boerderijen, kastelen, kapellen, veldkruizen onlosmakelijk deel van uitmaakt. Het ging daarbij om meer dan alleen een fotogeniek gebouw in een van de natuurgebieden op de gevoelige plaat vast te leggen. Extra punten waren te verdienen door bijvoorbeeld ook hoogstamboomgaarden, loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog, landgoederen, lanen en hagen, kerkhoven, veldschuren, bakovens en andere historische en kenmerkende landschapselementen zoals essen, houtwallen en graften in het beeld mee te nemen.

Van de ruim 700 eerder genoemde inzendingen heeft een zevenkoppige jury, onder wie fotografen en medewerkers van het Limburgs Landschap een eerste selectie van 36 foto’s gemaakt. Deze zullen na afloop van de fotowedstrijd worden tentoongesteld in de Kasteeltuinen Arcen. Uit die 36 foto’s zijn vervolgens door dezelfde jury de 12 beste foto’s gekozen die op deze pagina’s staan afgedrukt. Hieruit mag het publiek, dus ook u als lezer, de uiteindelijke winnaar kiezen. Hij of zij ontvangt een geldbedrag van 500 euro.

Dit zijn de twaalf finalisten:1) Joep Klaassens - De restanten van de schietbaan op de Groote Heide2) Jan Maessen - Bellet boomgaard 

3) Marjan van Herpen - Landgoed de Hamert4) Frits Eerlingen - Van Tienhovenmolen5) Peter van der Schans - De restanten van de schietbaan op de Groote Heide6) Jolijn Gerrits - Kasteel Arcen7) Jan linskens - Landgoed de Hamert, loopgraven WOII8) Stan Geurts - Landgoed Rozendaal9) Joost Geerardts - Landgoed Bleijenbeek10) Lyzette Schijfs - Landgoed de Hamert, tankversperring WOII11) Guus Reinartz - Van Tienhovenmolen12) Chrit Habets - Janssen Meule

Stemmen op uw meest favoriete foto kunt u tot en met zondag 25 november doen op de site van de fotowedstrijd van het Limburgs Landschap: www.fotowedstrijdlimburgslandschap.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →