Speciale aandacht voor jonge mantelzorgers

Print
Speciale aandacht voor jonge mantelzorgers

Afbeelding: iStock

Maastricht / Itteren - Voor kinderen van 7 tot 15 jaar die ondanks hun jeugdige leeftijd al mantelzorg verlenen aan vader, moeder, broertje of zusje, wordt er in Maastricht een speciale middag gehouden waarin ze samen een creatief avontuur meemaken.

De landelijke Dag van de Mantelzorg is zaterdag 10 november. Steunpunt Mantelzorg Zuid wil echter extra aandacht geven aan de positie van jonge mantelzorgers, in de leeftijd van 7 tot 15 jaar. Zij verrichten in het gezin vaak al hand- en spandiensten en zorg aan familileden.

Het steunpunt biedt jonge mantelzorgers daarom de kans om op woensdag 21 november samen te komen op het steunpunt in Wyck. Daar wordt hen een middag aangeboden waarin ze iets creatiefs gaan doen en waar ze ook met elkaar kunnen praten.

De speciale middag duurt van 12.45 tot 15.00 uur.  Aan deelname zijn geen kosten verbonden maar aanmelden is wel nodig via www.mantelzorgzuid.nl of rechtstreeks bij Tanja Goessen (Consulent voor jonge mantelzorgers) via t.goessen@mantelzorgzuid.nl of bel: 06-83668180. De activiteit vindt plaats bij het steunpunt, Sphinxlunet 3 in Maastricht. Voor vervoer kan gezorgd worden, zo laat het steunpunt weten.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →