Dierbaar

'Van onze zes konijnen heeft Billy de beste looks'

Print

Billy is door zijn huidige baasje uit de opvang gered, samen met vriendinnetje Pepper. Afbeelding: Peter Schols

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: fluffy Billy.

Niki Segers (29) uit Kerkrade: "We hebben zes konijnen, maar Billy heeft de beste looks dus hij mocht op de foto. Hij ziet er zo koddig uit, met dat fluffy haar op z’n oortjes. Ik snap niet dat mensen zo’n beestje wegdoen. Billy heeft al twee keer in de konijnenopvang gezeten. Zijn vorige baasjes wilden van hem af. Ik heb hem drie jaar geleden samen met zijn vriendinnetje Pepper opgehaald.""Konijnen zijn heel aanhankelijk, maar ook intelligent. Je kunt ze trucjes aanleren. Alleen Billy niet, hij is een beetje een dikke luie. Hij laat zich aaien en verder vindt hij het wel goed zo. Binky’s maakt hij wel vaak, een soort vreugdesprongetje, waarbij een konijn uit het niets in de lucht springt en tegelijkertijd een zijwaartse trap maakt. Dat is zo aandoenlijk om te zien. Dan weet ik dat hij blij is.”

>> Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →