Werkstraf geëist voor jarenlang huiselijk geweld in Venray

Print
Werkstraf geëist voor jarenlang huiselijk geweld in Venray

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag voor de rechtbank Roermond 240 uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen de 52-jarige M.N. uit Venray. De man wordt verweten dat hij zich twaalf jaar lang schuldig heeft gemaakt aan ernstig huiselijk geweld.

De zaak kwam aan licht toen N. in mei 2017 zijn toenmalige partner, de moeder van zijn vijf kinderen, ernstig zou hebben mishandeld en met de dood zou hebben bedreigd. "Hoer, ik maak je dood. Wacht maar tot zaterdag," zou hij tegen haar hebben geschreeuwd.

Dronken
De aanleiding voor het geweld bleef bij de behandeling van de zaak vaag. De verdachte zegt dat hij zich van het incident niets meer kan herinneren omdat hij op de ochtend dat het zich voordeed erg dronken van het werk thuis zou zijn gekomen. Over eventuele gebeurtenissen in het verleden wilde N. niets verklaren.

Zijn ex-vrouw en drie van zijn inmiddels volwassen kinderen hebben de politie wel verteld dat het gezin van N. ernstig te lijden zou hebben gehad onder het vermeende geweld van echtgenoot en vader N.

Bewijs
Advocaat Stijn Engelen vroeg de rechtbank de straf fors te minderen. Volgens hem is er te weinig bewijs voor het feit dat N. jarenlang geweld heeft gebruik in zijn gezin.

De Venraynaar mag sinds de gebeurtenissen in mei 2017 zijn twee minderjarige kinderen niet meer zien. Officier van justitie Edzo Stevens vindt dat de rechtbank dit contactverbod voorlopig moet handhaven. Stevens wil ook dat N. behandeling krijgt in een forensisch psychiatrische kliniek.

De rechtbank doet op dinsdag 20 november uitspraak.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →