Bieb Born twee weken dicht

Print
Bieb Born twee weken dicht

Een voorleesmiddag in de bibliotheek in Born. Afbeelding: Archieffoto Peter Schols

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak / Zuid-Limburg - Cultuurbedrijf De Domijnen sluit van 12 tot en met 25 november de bibliotheek in Born. De bieb wordt dan omgebouwd tot ‘leeswinkel’.

Ook de bibliotheek van Geleen wordt volgend jaar ingericht volgens dit nieuwe concept. De bibliotheek in de Geleense Hanenhof  sluit.

Bedoeling is de Geleense ‘leeswinkel’ onder te brengen in een leegstaande winkelruimte in het centrum. In Born komt de leeswinkel op de bestaande bieblocatie.

Ontmoetingsplekken
De opzet van de ‘leeswinkel’ is meer ontmoetingsplekken, waar ruimte is voor debat, cursussen, workshops, leesclubs, activiteiten, vergaderingen, spreekuren van derden, etc.

De collectie boeken wordt in de nieuwe opzet kleiner. Wie een boek wil lenen kan uit een ruim assortiment kiezen, maar dient sommige boeken via internet te reserveren. Die worden vanuit een depot naar de leeswinkels gebracht, waar de boeken kunnen worden opgehaald.

Vrijwilligers
De nieuwe leeswinkel in Born opent op 26 november. De Domijnen is nog op zoek naar vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw willen optreden en ervoor zorgen dat iedereen zich thuisvoelt in de leeswinkel. De vrijwilligers helpen klanten bij de selfservicebalie met het lenen en verlengen van boeken.

De leeswinkel is straks alle werkdagen (behalve dinsdag) geopend van 13 tot 17 uur. Op zaterdag is dat van 10 tot 14 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →