Justitie in hoger beroep tegen uitspraak hoogbejaarde chauffeur

Print
Justitie in hoger beroep tegen uitspraak hoogbejaarde chauffeur

Afbeelding: iStock

Maasbracht / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde / Midden-Limburg - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Roermond waarbij een 90-jarige man geen straf kreeg voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. De man veroorzaakte in 2016 in Maasbracht een aanrijding waarbij een motorrijder omkwam.

Op welke inhoudelijke gronden justitie in beroep gaat, kon een woordvoerster van het OM dinsdag niet zeggen.

Lees ook: Hoogbejaarde spookrijder herinnert zich niets van fataal ongeluk

Black-out
De rechtbank in Roermond oordeelde twee weken geleden dat de 90-jarige Roermondenaar het dodelijke ongeluk in 2016 wel had veroorzaakt door op de verkeerde weghelft te gaan rijden, maar dat hij daarvoor geen straf verdiende omdat hij op het moment van de aanrijding een black-out had.

Onvoorzichtig
Het OM heeft altijd betwist dat de Roermondenaar een black-out had omdat er geen medische aanwijzingen waren dat hij daadwerkelijk een black-out had gehad. Volgens justitie had de man zich schuldig gemaakt aan opmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag. Ze eisten tijdens de inhoudelijke behandeling een boete van 3000 euro tegen de man. Een celstraf dan wel een werkstraf was niet meer mogelijk vanwege de hoge leeftijd van de man.

Ongeluk
Het ongeluk gebeurde toen de op dat moment 88-jarige Roermondenaar onderweg was van Echt naar Roermond. Op de Rijksweg bij Maasbracht stuurde hij plotseling de rijbaan van het tegemoetkomend verkeer op. Een automobilist kon hem nog net ontwijken maar een 56-jarige motorrijder uit Holtum botste frontaal op de auto van de hoogbejaarde chauffeur. De motorrijder was op slag dood. De bejaarde man stelde tijdens de rechtszaak zich niets meer te kunnen herinneren van het ongeluk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →