Opnieuw weigering vergunning zonneweide Heythuysen

Print
Opnieuw weigering vergunning zonneweide Heythuysen

Afbeelding: iStock

Heythuysen / Midden-Limburg -

Het college van burgemeester en wethouders in Leudal blijft weigeren een vergunning af te geven voor een 40 hectare grote zonneweide in Heythuysen.

De gemeente stelt het besluit om de vergunning opnieuw te weigeren nu beter onderbouwd te hebben. Aanleiding daarvoor was dat de voorzieningenrechter in Roermond vorige week besloot dat B en W uiterlijk 6 november een nieuw besluit moest nemen over de vergunning voor de zonneweide.

Natuur

Initiatiefnemer Arbor bv was namelijk naar de rechter gestapt nadat ze geen vergunning kregen voor het zonnepark bij Aan het Broek in het buitengebied van Heythuysen.Volgens het college betekende de aanleg een onevenredige aantasting van de omliggende natuur. De rechter vond de onderbouwing van de gemeente echter te dun. Daarnaast merkte ze op dat de locatie al in het bestemmingsplan staat als optie voor een zonneweide en dus niet meer ter discussie mag staan.

Bureau

Het college van B en W schakelde de afgelopen week het bureau Heusschen*Copier voor een betere onderbouwing. Volgens de gemeente blijkt uit dat advies dat een zonneweide op de beoogde locatie ‘niet zonder meer passend is’. Reden om opnieuw de vergunning te weigeren.

Spoedprocedure

De advocaat van Arbor laat weten woensdag een spoedprocedure in gang te zetten om via de rechter een vergunning te krijgen. Arbor heeft voor 8 november een vergunning nodig om nog aanspraak te kunnen maken op rijkssubsidie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen