Ontevreden voorzitter GBBL Landgraaf stapt op

Print
Ontevreden voorzitter GBBL Landgraaf stapt op

Afbeelding: Logo GBBL

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Zuid-Limburg - Voorzitter Peter van den Boogaard van de grootste partij in Landgraaf, de GBBL, heeft zijn functie neergelegd. Van den Boogaard kan zich niet verenigen met het financiële beleid van de GBBL. Ook constateert hij dat de partij de eigen statuten niet naleeft.

Fractievoorzitter Ton Embregts van de GBBL betreurt het vertrek. “Na onze verkiezingszege van maart zijn toenmalig voorzitter Hensgens en penningmeester Huntjens gekozen in de raad. Voor Hensgens kwam Van den Boogaard, voor Huntjens hebben we nog niet zo snel een opvolger kunnen vinden. Het is statutair inderdaad formeel niet toegestaan dat een bestuurslid in de raad zit.”

Ter verdediging zegt Embregts dat je niet kunt verwachten dat de GBBL zijn organisatie van de ene op de andere dag weer op orde heeft.

Partijgelden
Van den Boogaard heeft ook moeite met het financiële beleid van de GBBL. Het bestuur zou via de leden zeggenschap moeten hebben over de partijgelden, vindt hij. In de praktijk is dat de fractie.

Embregts vindt dat onzin. “De partijgelden worden opgebracht door de dertien raadsleden en onze drie wethouders. Het is aan hen om die gelden te beheren.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →