Latin-artiest Sérgio Mendes (77) komt naar Heerlen

Print
Latin-artiest Sérgio Mendes (77) komt naar Heerlen

Afbeelding: AFP

Heerlen / Hoensbroek - De geroemde latin-artiest en meervoudig Grammy-winnaar Sérgio Mendes (77) komt 9 mei voor een concert naar Theater Heerlen. Dat heeft de schouwburg dinsdag bekendgemaakt. Naast Heerlen doet de bijgenaamde ‘Braziliaanse bossanova-koning’ in Nederland enkel TivoliVredenburg in Utrecht aan, een dag eerder.

De componist, zanger en pianist, die in de jaren zestig met Mas Que Nada zijn eerste grote hit scoorde, wordt gezien als de vaandeldrager van de Braziliaanse muziek. Hij was in 2015 voor het laatst in Nederland te zien met zijn mix van samba, bossanova en pop.

Nieuwe doelgroep
Mendes’ grootste hit werd in 2006 opnieuw uitgebracht met The Black Eyed Peas. Het werd toen internationaal in veel reclames rond het WK voetbal gebruikt. Daarmee boorde de toen 65-jarige artiest een nieuwe doelgroep aan en stond hij op nummer één in de Nederlandse hitlijsten.

Kaarten voor het concert van Sérgio Mendes zijn donderdagochtend vanaf 10 uur te koop.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen